PACT-Therapie

In ons behandelplan nemen we in de meeste gevallen een serie behandelingen mee voor Photo-dynamische Antimicrobiële Therapie (PACT). Hierbij wordt de kalknagel eerst, geheel pijnloos, dun gefreesd en opgeruwd. Vervolgens reinigen we de nagel met alcohol en brengen we een speciale blauwe gel aan die we tien minuten laten intrekken. Hierna plaatsen we een lamp met rood led-licht op de nagel die de gel activeert. Hierdoor ontstaat er singletzuurstof. Dit is ruim honderd keer actiever dan radicale zuurstof en beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor deze 100% afsterft.

De behandeling voeren we drie keer uit binnen tien dagen. Er volgt na een maand nog een vierde behandeling. Je krijgt uiteindelijk een hele nieuwe en gezonde nagel terug. 

 

De voordelen van de PACT-Therapie

  • De schimmel wordt 100% gedood.
  • Er komt een nieuwe gezonde nagel terug.
  • De behandeling is volledig pijnloos.
  • Heeft geen bijwerkingen.
  • Is snel en effectief.
  • Is veilig in gebruik. 

 

Veilig en geheel pijnloos

De PACT-Therapie is ook veilig voor kinderen vanaf 6 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een fragiele gezondheid. En niet geheel onbelangrijk, in tegenstelling tot de laserbehandeling is de PACT-behandeling volledig pijnloos.

Hoe werkt de PACT behandeling

Voordat we beginnen met de PACT-behandeling, wordt de aangetaste nagel gevijld en opgeruwd. Daarna wordt er een gel aangebracht op de nagel met een lichtgevoelige kleurstof (photosensitizer Toluidin-blauw). Deze heeft een inwerktijd van 10 minuten waarna wij een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel plaatsen. Door de specifieke golflengte van dit licht wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singletzuurstof. Dit is >100 maal actiever dan radicale zuurstof en beschadigt de celwand van de schimmel. Wanneer de celwand van een schimmel eenmaal stuk is, sterft de schimmel. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van tien dagen drie keer uitgevoerd. De vierde behandeling vindt na een maand plaats. 

 

Nazorg bij PACT-Therapie

Na het herstel van de nagel blijft het noodzakelijk om je schoenen nog steeds regelmatig te reinigen na het dragen. Ook preventie is belangrijk, dat betekent na het zwemmen de voeten ontsmetten met een voetenspray, nagelknippers uitkoken en uitsluitend zuurstof doorlatende nagellak gebruiken. Je mag gratis één keer per jaar langskomen voor een check up van je nagels. 

Meer weten? Neem contact op

Heeft u interesse in de PACT-Therapie bij tiptoe? Plan zelf de gratis intakegesprek aanvragen via onderstaande button. Dan krijg je meteen een overzicht met de beschikbare tijden te zien.